A bevezetés folyamata

Ha csak jól használható szoftvertermékeinket kínálnánk partnereinknek, ez ömmagában kevés lenne a sikerhez. Ezeket a termékeket jól testreszabott megoldások részeként kell átadnunk, hogy megfelelő módon segítsük partnereink üzleti folyamatainak hatékonyabbá tételét. Ezért az eddigi bevezetések tapasztalatai alapján ki alakítottuk ki bevezetési módszerünket.

Fontosnak tartjuk kiemelni, hogy a bevezetés közös munka és csak akkor tudjuk sikerre vinni, ha mind két fél intenzíven részt vesz a bevezetés folyamatában.

A bevezetési folyamat az alábbi lépésekből áll:

Elvárt előnyök, eredmének meghatározása

Az első megbeszélés alakalmával tisztázzuk, hogy mik azok a problámák a jelenlegi működésben, melyre megoldást várnak a rendszer bevezetésétől. Az elérendő célok pontos meghatározása elengedhetetlem ahhoz, hogy eredményes legyen az új rendszer bevetetése.

Bemutató, tesztrendszer

A rendszer működésének áttekintésével lehetőséget adunk arra, hogy tapasztalatokat szerezzenek a folyamatok működéséről és nem utolsó sorban, meggyőződhessenek a felület használhatóságáról. Az alkalmazott technológia lehetővé tesz, hogy létrehozzunk az önök számára egy teszt rendszert, melyen távoli eléréssel saját maguk is kipróbálhatják a rendszer működését.

Helyzetfelmérés

Ahhoz, hogy megfelelő megoldást tudjunk javasolni (és ez által el tudjuk érni az ügyfél által kijelölt célt), meg kell ismernünk a működési környezetet, a jelenleg használatos folyamatokat, meg kell értenünk azokat a problémákat, nehézségeket, melyek akadályozzák a hatékony munkavégzést.

Megoldási javaslat, megfelelő ION funkciók és eszközök kiválasztása

Az elvárt előnyök és a helyzetfelmérés alapján elkészítünk egy működési folyamat leírást, mely a folyamat fő elemeit tartalmazza. Kiválasztjuk a szükséges ION funkciókat. Ha szükséges javaslatot teszünk a vonalkód olvasó, vonalkód, nyomtató és mobil adatgyűjtő berendezésekre, valamint a raktási területek WiFi lefedetségének kiépítésére. Ebben is van gyakorlatunk, megfelelő hátterünk.

Előzetes ajánlat adás

Az önökkel egyeztetett és elfogadott megoldási javaslat alapján előzetes ajánlatot készítünk. A tapasztlatok szerint az előzetes ajánlat már elég pontos ahhoz, hogy tervezni lehessen vele.

Megoldási javaslat pontosítása, végleges ajánlat kidolgozása

Az előzetes ajánlat elfogadása után részletesen végignézzük az új rendszer által érintett folyamatotat, minden egyes mozzanatot pontosítunk és részletesen kidolgozunk.

Szerződéskötés

A végleges ajánlat elfogadása után szerződést kötünk, amely tartalmazza végleges, a pontos árakat és egyéb feltételeket, valamint az ütemezést.

Testreszabás

A felmérések eredményei alapján munkatársaink elkészíti a szükséges kiterjeszéseket a rendszeren, melyek ahhoz szükségesek, hogy az így kialakított müködéssel pontosan le tudjuk fedni az önök elvárásait.

Telepítés, oktatás

A rendszerkiterjesztések elkészülte után egy tesztrendszert telepítünk (ezt még általában a saját szerverünkre, ahonnan távoli eléréssel használható). A tesztrendszer kettős funkciót lát el: lehetőséget ad a folyamatok működésének gyakorlati kipróbálására és a mmunkatársak oktatására.

Tesztüzem

A teszt üzem során már önállóan használják a rendszert, de még intenzíven felügyejük a használatot. Ilyenkor még lehetőség van „finom hangolásra”. Mivel a használat során már értékelhető adatokkal kezdik feltölteni a rendszert, általában ebben a szakaszban jelenkezik igény az egyedi lekérdezésekre.

Éles indulás

Az éles indulás után már csak az új rendszerben követika folyamatokat, itt állítják elő az összes bizonylatot és innen nyerik ki az összes adatot.

Üzemeltetés támogatás, frissítések

Kapcsolódó szolgáltatásként minden rendszerünkhöz több szintű üzemeltetéstámogatási szolgáltatást ajánlunk. A szolgáltatások kiemelt rendelkezésreállást, átalány díjas fejlesztést (kisebb ötletek megvalósításához) és a frissítések követését foglalják magukban. A rendszert ugyan a lehető legrugalmasabbra terveztük abból a szempontból, hogy lehetőleg programozói beavatkozás nélkül alkalmas legyen a vonatkozó törvényi változásoknak megfelelni, de sajnos ez nem mindig megvalósítható. Tapasztalatunk szerint az indulástól számított körülbelül egy évig még intenzívebb törődést igényelnek partnereink.