Kölcsönzés

Az ION Rent kölcsönző szoftver használata minimálisra csökkenti a kölcsönzéssel járó papírmunkát. Pontossá és egyszerűvé teszi a kölcsönzendő eszközök nyilvántartását. A kölcsönző szoftver egy áttekintő felületen mutatja meg az összes kölcsönzési aktivitás állapotát (lejárt, aktív, tervezett, foglalt). Rögzíthetők a kölcsönzési szándékok (tervezett kölcsönzés), a foglalások.

A kölcsönzésekhez szolgáltatások is társíthatók.  A kölcsönző program összekapcsolható számlázó rendszerünkkel, így egy gombnyomással kiszámlázhatja a kölcsönzéseket.

A foglalási összesítőben látható minden eszköz időbeli státusza (foglalt, kölcsönzött, lejárt kölcsönzés). Lehetőség van, ezt szűkítve, eszköz csoportok, vagy egyes eszközök állapotának megjelenítésére is. Az eszközök lehetnek egyedileg azonosítottak (pl. gyártási sorozatszám alapján), lehetnek tömegesen nyilvántartott eszközök és az előző két eszköz típus felhasználásával létrehozhatók szettek. Az eszközökhöz feltölthető képek segítik használhatók a képes ajánlatadás során.  A vonalkódos adatbevitel segítségével jelentősen meggyorsítható mid az egyedi, mind a tömeges eszköz kiválasztása. Az RFID használatát is támogatja rendszerünk. Az opcionális letétkezelés és ajánlat készítő funkció tovább könnyíti a munkamenetet. Az internetes elérés használatával bárhol készíthet ajánlatot, vagy foglalást a tényleges pillanatnyi készletadatok alapján. A rendszer kölcsönzés lezárásakor pontos adatokat szolgáltat a számlázáshoz.

Az ION Rent kölcsönző szoftver főbb funkciói

Kölcsönzés áttekintő naptár

Naptár nézetben látható minden eszköz státusza napi bontásban. Megjelenik, hogy az adott napon hány darab foglalt, kölcsönzött, és az össz mennyiség.

Egyedi azonosítással ellátott eszközök

Gyártási sorozatszám

Ezek az eszközök önállóan szerepelnek a törzsadatok között, azaz mennyiségük minden esetben 1 db, így egyértelműen beazonosítható, hogy mely eszközt adták ki egy kölcsönzéshez. Természetesen az eszköz életútja visszakövethető.

Tömeges eszközök

Egyedileg nem azonosított

Az ilyen fajta eszközök darabszáma egynél több is lehet. Kölcsönzés nem teszünk különbséget a kiadott eszközök között. Az eszköz mennyiségi életútja visszakövethető.

Szettek

Több eszköz összekapcsolása

Több eszköz összerendelésével hozható létre szett termék. Mindkét előző terméktípus beépülhet szettbe.

Eszköz képek

Minden eszközhöz feltölthetnek három fényképet, mely segíthet, kiadáskor a beazonosításban és bekerül a képes eszközválasztóba.

Vonalkódos eszköz azonosítás

Foglaláskor, vagy kiadáskor a kölcsönzési tételek (eszközök) felvitele történhet az eszköz vonalkódjának leolvasásával.

RFID eszköz azonosítás

Foglaláskor, vagy kiadáskor a kölcsönzési tételek (eszközök) felvitele történhet az eszköz RFID tag-jének beolvasásával.

Foglalások kezelése

Időszak megadásával a kiválasztott eszközökre foglalást készíthet egy adott ügyfél számára. A rendszer minden tétel megadásnál ellenőrzi, hogy a megadott időszakra van-e elegendő szabad mennyiség a kiválasztott eszközből.

Friss információk, bárhol van is

Az ION szoftverek által alkalmazott technológia lehetővé teszi, hogy internet kapcsolat segítségével bárhonnan (akár egy okostelefonnal) használni tudja a rendszert, például foglalást készítsen egy ügyfélnek.

Képes eszközválasztó

Az összes aktív (kölcsönözhető) eszközről, vagy azok több szempont szerinti szűréséről készíthet PDF, vagy Excelben megjelenített képes eszköz listát, mely segíti az ügyfeleket az eszköz kiválasztásában.

Ajánlatadás

Az opcionálisan választható ajánlat adás lehetővé teszi a kölcsönzéshez kapcsolódó szolgáltatások (pl. kiszállás, technikusi munka) kölcsönzéshez rendelését. Egyszerűen és gyorsan összeállítható egy komplett részletes, vagy összevont árajánlat. Megrendelés esetén pedig csak egy gombnyomással foglalni kell, vagy elindítani a kölcsönzést.

Számla előkészítés (ION számlázó illeszthető)

Az eszköz törzsadatokhoz felvitt ár és a kölcsönzési idő alapján lehetőség van a rendszerből kinyerni a számlázáshoz szükséges adatokat. Az ION számlázó illesztésével megoldható, hogy egy rendszerben, a kölcsönzési adatokból indítva készüljenek a számlák.