Referenciák

Partnereink

SC-SCAN Kft.
NÁDOR Rendszerház Kft.
IBCS HUNGARY Kft.
Címke-Pack Kft.
Zenit Kft.

Referenciák

Power Biztonságtechnikai Kereskedelmi Kft.- Budapest - Szeged

Biztonságtechnikai nagykereskedés, ügyvitel (ERP) több telephellyel, több raktárirányítással (WMS), szervizzel

AUNDE - Szolnok

Üléshuzatokat gyártó cég gyártás támogatás.

Arrabona Frigó Kft. - Győr

Fagyasztott áru bérraktározás. Tárolási idő, tárolt mennyiség és mozgatások alapján számla előkészítés. Távoli feladat kiadás ügyfelek által.

MG Sped Kft. - Dunabogdány

Veszélyes anyag bérraktározás. Tárolási idő, tárolt mennyiség és mozgatások alapján számla előkészítés. ADR bizonylat készítés.

Lucart - Nergesújfalu

Papír termékeket gyártó cég, gyártás, alapanyag és készáru raktár.

Arconic Zrt.– Székesfehérvár

Hengerelt alumínium termékek, alkatrészraktár.

Gép flotta - Veszprém

Kölcsönzés, számlázás.

Bio Partner - Budapest

Lejárati idő köteles terméke forgalmazása

Max Fashion (Javoli) - Székesfehérvár

Webáruházas értékesítés.

Gál és társa (LLUMAR) – Budapest

Értékesítési és beszerzési modulok, tekercs kezelés.

Autóker Gamma - Szigethalom

Busz  alkatrészeket forgalmazó cég elosztó raktárának irányítása, beszerzés, értékesítés, gyártás adatgyűjtés.

B-Payment Zrt.- Budapest - Prága

Bankkártya terminál szettek nyomonkövetése.

Hungexpo Zrt. - Budapest

Kiállítási stand berendezések bérbeadása.

Adaptive Media - Budapest

Reklám közvetítő cég egyedi projektnyilvántartórendszer.

Maryker - Dunakeszi

Élelmiszer nagykereskedés, raktárirányítási rendszer.

Enger Impex - Birján

Vegyes iparcikk nagykereskedés beszerzés, értékesítés, beépített online áruház és raktárirányítás.

Metalchem - Dunabogdány

Veszélyes anyag raktározás. Tárolási idő, tárolt mennyiség és mozgatások alapján számla előkészítés. ADR bizonylat készítés.

Multinnotec - Budapest

CO2 terápiás berendezések gyártása értékesítés, beszerzés, gyártás.

Unicornwear - Budapest

Cipő kereskedelem értékesítés.

New Millennium - Budapest

Fiskars képviselet értékesítés, beszerzés.

Medito Játék - Budapest

Játék nagykereskedés értékesítés, beszerzés, raktárirányítás.

Draspó-Tempó - Szigethalom

Haszongépjármű alkatrész kereskedelem értékesítés, beszerzés, raktárirányítás, gyártás követés és szerviz.

Otto Fuchs -Tatabánya

Könnyűfém keréktárcsa gyártás alkatrész raktár készlet nyilvántartás.

YLI - Budapest

Síkmágnesek forgalmazása, beszerzés, értékesítés.

Megakrán - Mór

Emelőgép üzemeltetés emelőgép felülvizsgálatok nyilvántartása.

Electronic-System - Budapest

Kaputechnika beszerzés, értékesítés, szerviz és gyártás.

Dai Dong A - Budapest

Vegyiáru nagykereskedelem raktárirányítás.

Pixelfix - Budapest

Autó elektronika javítás értékesítés.

Forgatag - Budapest

Jelmezkölcsönző kölcsönzés, értékesítés.

Funkwerk - Budapest

Vasúti elektronika forgalmazás beszerzés, értékesítés.

Puscho - Dunabogdány

Mosoda konténer nyilvántartás, teljesítmény nyilvántartás.

Lakásparfüm.hu - Budapest

Illatszer értékesítés értékesítés.

Ad-Vesz - Miskolc

Vegyiáru nagykereskedés raktárirányítás.

Esettanulmányok

AUNDE (Szolnok, autóipari beszállító)

2012-ben érkezett az első előzetes ajánlatkérés e-mailben. Ajánlatot kértek az alapanyag raktár működésének szoftveres támogatásához (WMS). Az ajánlatadás után került sor az első helyszíni találkozóra, melyen felmértük a raktár akkori működését. Megbeszéltük, hogy milyen problémákat okoz a jelenlegi működés, és azt is, hogy ezen problámák kiküszöbölésén kívül milyen egyéb elvárásaik vannak a program működésével kapcsolatban. A fő problémát az jelentette, hogy az egyedileg azonosított alapanyag tekercsekhez változó mennyiségű egyedi adatot kellett tárolni. (A tekercsgyártó megadja, hogy a tekercs kezdetétől számított hanyadik méteren kezdődik és meddig tart egy-egy gyártási hibás szakasz. Ilyen szakaszból egy tekercsnél több is lehetett.)

Szerencsére, az ION WMS felépítése elég rugalmas ahhoz, hogy ehhez hasonló adat struktúra módosításokat is hatékonyan tudjunk kezelni, így nem okozott gondot egy minden elvárásnak megfelelő megoldási javaslat elkészítése.

A megoldási javaslat elfogadása után került sor a végleges árajánlat kidolgozására, gyakorlatilag, az előzetes ajánlatba dolgoztuk bele a testreszabás díját, így nem érte nagy meglepetés az ügyfelet, gyorsan megkaptuk a megrendelést, elkezdődhetett a fejlesztési szakasz.

A fejlesztés során, mint általában szoktuk, itt is elérhetővé tettünk egy tesztrendszert az ügyfél számára, hogy a fejlesztés során folyamatosan lehetősége legyen az egyes részmegoldások tesztelésére, még azelőtt, hogy a teljes fejlesztés lezárult. A ,módszer kétség kívüli előnye, hogy a folyamatos apró korrekciókkal, szinte tökéletesen elérhető a kitűzött fejlesztési cél (agilis módszer). Azonban vigyázni kell, hogy a fejlesztési folyamat ne aprózódjon el, ne emésszen fel végtelen erőforrást a soha véget nem érő tökéletesítés. Természetesen, egy jól használható, működő megoldás megvalósítása szükséges a fejlesztés lezárásához, de az elméleti megfontolásoknál  a legtöbb esetben, hasznosabb a rendszer használók gyakorlati tapasztalatai alapján optimalizálni a rendszer működését. Partnerünk együttműködési készségének is köszönhetően, sikerült megtartanunk a megfelelő fejlesztési irányt és ütemet.

Az üzemi tesztek tapasztalatai alapján, már csak néhány, a használatot kényelmesebbé tevő módosításra volt szükség, maguk a folyamatok megfelelően működtek, így a módosítások végrehajtása után megkezdődött az éles üzemi használat.

Egy egyedisége miatt érdekes, de nem túl nagy volumenű projektet zártunk, legalábbis akkor ezt gondoltuk. A dolgok azonban, másként alakultak. Ez az alapanyag raktári projekt, csak az első lépése volt egy sokkal összetetteb rendszer több éven át történő kialakításának, mely a cég gyártáshoz kapcsolódó összes folyamatát lefedi, és stabilan működik a mai napig.

Lucart (Nyergesújfalu, papír feldolgozó)

2015-ben telepítettük – az akkor még Bokk Paper ként működő céghez – az ION WMS rendszert és egy vele együttműködő termelés követési kiegészítést. Az ügyvitel oldali interfész kialakításával adódott némi nehézség az azt bevezető cég rugalmatlansága miatt, de végül sikeresen lezártuk a projektet.

Néhány év múlva megvette a céget az olasz tulajdonú Lucart. Új telephelyre költöztették a céget, ahol további fejlesztésekre is volt lehetőség. Az egyik ilyen fejlesztés egy automata paletta fóliázó és címkéző állomás folyamatba integrálása volt. Ezt a berendezést a gyártó, az olasz Technowrapp saját fejlesztésű szoftvere működteti.

Felkérést kaptunk az ION WMS és a Technowrapp rendszere közötti interfész elkészítésére. Első hallásra nem tűnt bonyolultnak a feladat, a gyártási adatok alapján kellett átküldenie az ION rendszernek a gyártott raklapok adatait, mely adatok alapján meg tud történni a raklap címke nyomtatás. Ideális esetben, szépen egymás után sorban érkeznek a raklapok,ekkor csak sorban egymás után kell küldeni a címke adatokat, de itt két fontos körülmény is eltért az ideálistól.

A raklapok két irányból érkezhettek a csomagológéphez. Egy automata sorról, közvetlen emberi beavatkozás nélkül és egy villástargoncával kezelhető felrakó helyről. A két irányból érkező  raklapok egy közös sorba rendeződtek a címkézés előtt.

Az automata sorról egy, vagy két, egymásra helyezett raklap is érkezhetett.

Így már közel sem volt triviális a feladat megoldása. Szerencsére az automata sor palettázó egységéből ki lehetett nyerni az információt arról, hogy egy vagy két egymásra helyezett raklap fog-e érkezni. Mindezek alapján elkészült a folyamat leírás, és a rendszerek közötti adatcsere leírása. Megkezdődött a fejlesztési szakasz. Az ütemezésnek megfelelően elkészültünk a fejlesztéssel. Meg kellett várnunk, míg a másik oldal is elkészül a saját részével, utána kezdhettük meg a teszteket. A teszten nem igazán az a működés valósult meg  amit vártunk. Többszöri próbálkozás és hibakeresés sem vezetett eredményre, így végül kiderült, hogy a csomagoló rendszer programja nem a leírásnak megfelelően működik. Célravezetőbbnek és egyben gyorsabbnak tűnt az, ha mi módosítunk, mint, hogy várjunk a másik félre. (Időközben rá kellett jönnünk, hogy az olaszok nem csak az életet kezelik lazán, de jelen esetben a fejlesztéseiket is. De a nemzetközi együttműködést is tanulni kell…)

Végül sikerült minden nehézséget leküzdeni, és a megfelelő időben átadni a jól működő rendszert.