Lezárult az első projekt, ahol az ION WMS rendszer a raktárban dolgozó robotok munkáját is irányítja.

De mit is keresnek a robotok a raktárban? Igazából semmit, mert mindennek pontosan tudják a helyét. A raktárirányítási rendszer mondja meg, hogy mit hová tároljanak be, és azt is, hogy mit tároljanak ki.

A cikkeket állványokon elhelyezett egységládákban tárolják ebben a raktárban. A robotok egyszerre nyolc ládát képesek mozgatni. Persze itt nem ember szabású robotokat kell elképzelni, akik karjukban tartott ládákkal egyensúlyoznak a kiadó hely felé, miközben vidám dalocskát dudorásznak a robot munka szépségeiről. (Bár ez utóbbi nem áll messze a valóságtól, mivel képesek zenét játszani munka közben, de szerencsére ez kikapcsolható.) Egy láda lifttel és egymás fölötti tárolóhelyekkel ellátott toronyszerűen elhelyezkedő ládatárolóval ellátott kis elektromos targoncát képzeljenek el, vagy nézze meg a robotokat gyártó HIK robotics honlapján vagy egy bemutató videóban:

Egy feltöltéssel 6 – 8 órát képesek működni és 2 óra alatt újra tölthetők, azaz újra töltik magukat a töltő állomásra állva. Ha leterheltségük engedi és töltöttségük lehetővé teszi, napközben is töltenek.

A be és kitároláshoz fix telepítésű átadó tornyokat használ a rendszer. Betárolásnál torony veszi el szállítópályáról a ládákat, melyeket egymás fölötti tárolókban helyez el, így egy lépében tudja átadni azokat az elszállításukra érkezett robotnak, ezzel jelentősen csökkentve a robotok várakozással töltött idejét. Kitárolásnál a robot egyszerre adja át a kitárolótoronynak a rajta lévő ládákat, és már indul is a következő feladatok végrehajtására. A kitárolótorony pedig a szállítópálya által vezérelve adja ki a ládákat.

A rendszerben a leterheltség függvényében akár 6 – 8 robot is dolgozhat egy időben, hogy biztosítsa a több mint 3000 láda gyors, és pontos mozgatását.
A mozgás optimalizáció öntanuló algoritmus, mesterséges intelligencia (AI) tovább tökéletesíthető.

Az áruk ládából való kitárolását még emberek végzik, de őket is az ION WMS szoftver irányítja. Egy szedőhelyen egy időben négy rendelés szedhető. A szedő munkahelyre kiérkezett ládakódok alapján utasítja a rendszer a dolgozót, hogy melyik, színóddal ellátott szedőhelyen lévő ládába tegye a megadott mennyiségű terméket.

Összefoglaló a rendszerről: 

Célunk, hogy az első, nagy sikerrel lezárult projekt tapasztalatai alapján tovább haladjunk a raktári automatizálás támogató WMS szoftver megoldásainkkal, hogy a magyar kis és közép vállalatok számára is realitássá váljon egy ilyen hatékony rendszer bevezetése.